UCMS by AROBS semnează electronic – True Semnătură Electronică

Banner articol 25 blogAROBS (002)

UCMS by AROBS semnează electronic – True Semnătură Electronică

Telemunca, digitalizarea și automatizarea proceselor au reprezentat subiecte extrem de importante din martie 2020 încoace. Creșterea interesului pentru instrumentele de fluidizare și automatizare în cadrul companiilor și, mai ales, în departamentele de resurse umane, a fost exponențială, în comparație cu anii pre-pandemici.

Una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere din lume este cea de software pentru semnături electronice. În 2020, dimensiunea pieței globale pentru instrumente de semnătură digitală a ajuns la 2,8 miliarde de dolari. Se estimează că va crește până la 14,1 miliarde de dolari până în 2026, la o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 31,0% (MarketsandMarkets, 2020).

Oportunitatea adusă de adoptarea largă a regimului de muncă remote și de necesitatea continuă pentru semnarea volumelor imense de documente i-au motivat pe colegii noștri de la UCMS by AROBS să dezvolte un modul care să eficientizeze aceste procese. Astfel a apărut True Semnătură Electronică.

Ce este și ce rol are True Semnătură Electronică?

Așa cum îi spune și numele, True Semnătură electronică este cea mai nouă funcționalitate din aplicația True HR care te ajută în semnarea digitală a documentelor din companie, economisind timp și resurse financiare, alocându-le pentru dezvoltarea strategică și creativă a departamentelor.

Mai exact, având în vedere că mulți angajați și-au desfășurat munca de acasă sau remote, procesele diverselor departamente din cadru companiilor s-au îngreunat considerabil. Astfel, a fost nevoie ca multe dintre activitățile care se desfășurau manual să fie automatizate.

Acesta a fost și cazul procesului de semnare de documente. Nu este niciun secret faptul că semnarea olografă a documentelor de resurse umane, și nu numai, este atât o cerință obligatorie, cât și un proces birocratic complex. Totuși, în contextul telemuncii, au aparut etape logistice noi care au dat multe bătăi de cap departamentelor de HR – printarea documentelor, trimiterea acestora către destinatar și recuperarea lor în timp util. A devenit, astfel, absolut necesară dezvoltarea unui instrument digital prin care semnarea documentelor să fie eficientizată ca timp și costuri.

De ce avem nevoie de semnătură electronică?

În contextul generat de situația actuală, semnătura digitală devine un aspect esențial de luat în calcul de orice companie, indiferent de sectorul de activitate în care activează. Documentele financiare, juridice, administrative, toate pot fi semnate cu semnătură digitală, scurtând semnificativ timpul și efortul depus pentru semnarea lor în format fizic. Ordonanța guvernului de reglementare a semnăturii electronice în relațiile de muncă, cu modificările aduse de Parlament, prin care sunt eliminate folosirea mărcii temporale electronice și sigiliul electronic calificat al angajatorului, accelerează implementarea unor astfel de soluții în cadrul aplicaților de management al resurselor umane.

Semnătura electronică îți oferă o siguranță prin faptul că semnătura este avansată sau certificată. Cea din urmă este semnătura cu cel mai ridicat grad de încredere, fiind emisă de un prestator de servicii calificat. Mai mult, în cazul semnăturii electronice calificate furnizorul este cel care își asumă că semnătura respectă toate criteriile și condițiile impuse de regulamentul eIDAS.

Un avantaj major dat de modulul True Semnătură Electronică îl reprezintă faptul că prin intermediul lui poți centraliza toate documentele ce urmează a fi semnate într-un singur flux de aprobare. Astfel, odată generat un flux de aprobare, toți cei implicați pot să vizualizeze, să aprobe sau să refuze semnarea unui document. În acest fel, întregul proces este mult eficientizat. De asemenea, odată încheiat procesul de semnare de către specialistul HR sau managerul companiei, aplicația poate trimite un cod de verificare pentru ca întregul proces să se bucure de o securitate crescută.

Cum funcționează?

Modulul de semnătură electronică permite semnarea tuturor documentelor din companie, fie că vorbim despre contracte de muncă, acte adiționale, adeverințe sau formulare. În plus, acesta permite centralizarea tuturor documentelor într-un sigur loc și semnarea acestora în funcție de fluxul prestabilit.

Mai mult decât atât, modulul True Semnătură Electronică permite filtrarea documentelor (semnate, de semnat etc.) și chiar vizualizarea sau filtrarea documentelor atât în mod individual pentru câte un angajat în parte, cât și pentru mai mulți sau pentru toți angajații implicați în proces.

Citește mai multe despre modul de funcționare al noului modul aici.

 De ce să alegi True Semnătură Electronică?

Modulul True Semnătură Electronică permite semnarea individuală sau colectivă a documentelor, iar fiecare persoană implicată în proces va fi anunțată în momentul în care îi este solicitată semnătura.

Cu ajutorul soluției, se pot configura mai multe fluxuri de semnare, în concordanță cu nevoile companiei. Astfel, fiecare flux poate fi personalizat în funcție de tipul documentelor care trebuie semnate și necesitățile celor implicați.

Nu în ultimul rând, modulul True Semnătură Electronică permite colaborarea cu diferiți furnizori de certificare, astfel poți alege furnizorul cel mai potrivit pentru nevoile companiei tale.

Dacă și tu vrei să îți eficientizezi procesul de semnare al documentelor printr-un modul complex și ușor configurabil, te invităm să iei legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: [email protected] sau la numărul de telefon: 0738 822 537. Aceștia te vor ajuta în identificarea nevoilor companiei tale pentru a putea începe procesul de transformare digitală.

 

System architecture – 3 perspective de la evenimentele AUTOSARxAHK

System architecture

System architecture - 3 perspective de la evenimentele AUTOSARxAHK

System architecture (arhitectura sistemului) a cunoscut schimbări majore într-un timp relativ scurt având în vedere că software development a schimbat rapid perspectivele industriei automotive. După doar un deceniu, arhitectura convențională, distribuită a sistemului E / E, bazată pe domenii, s-a transformat treptat în nevoia de arhitectură E / E centralizată și, în continuare, în Zone architecture.

Punctul slab al arhitecturii convenționale este lipsa scalabilității, deoarece aplicațiile sunt create ca executabile monolitice. În contrast, ritmul rapid al dezvoltării auto necesită software reutilizabil.

Companiile din industria auto, recunoscând nevoia de scalabilitate și standardizare, au început parteneriate care dezvoltă metodologii și structuri atât de necesare pentru progres.

AUTOSAR este unul dintre cele mai semnificative parteneriate care reunesc părțile interesate ale întregului lanț de aprovizionare, oferind un cadru software standardizat pentru viitorul mobilității.

Evenimente AUTOSAR și AHK (Camera de Comerț și Industrie Germano-Română)

O parte importantă a creării unei platforme comune este stimularea colaborării prin evenimente. Unul dintre cele mai recente evenimente a fost organizat de AUTOSAR și AHK; evenimentul virtual Automotive Software Development for Future E / E System Architecture, care a avut în focus România.

De ce au nevoie viitoarele arhitecturi de sisteme E / E de la companiile de software?

În secțiunea următoare, am adunat trei informații cheie de la eveniment.

1. Scalarea cunoștințelor – companiile au nevoie de un centru de competență AUTOSAR

Silvan Morariu, Head of Automotive la AROBS a prezentat alături de reprezentanți ai dezvoltatorilor auto de top – necesitatea companiilor de a învăța din propriile bune practici AUTOSAR.

„În cadrul AROBS lucrăm activ la crearea unui centru de competență AUTOSAR pentru a ne structura și extinde know-how-ul către toți cei peste 400 de ingineri auto pentru a oferi clienților cele mai bune rezultate.”

Scalarea cunoștințelor – pașii

Procesul de transformare a cunoștințelor companiei nestructurate într-un centru de competență este complex și gradual. În primul rând, inginerii auto participă la training-uri AUTOSAR de bază (cadru de formare) și la instruiri practice, folosind instrumente dedicate. Mai târziu, au șansa de a lucra la proiecte AUTOSAR reale sub îndrumarea inginerilor cu experiență. După finalizarea cu succes a acestor faze, ei sunt pregătiți să facă lucrări de specialitate pe proiecte bazate pe AUTOSAR, fără îndrumare.

2. O mai bună înțelegere – Zone system architecture este ca arhitectura umană

Pe măsură ce industria se apropie de adoptarea pe scară largă a celui de-al treilea nivel de autonomous driving, arhitectura vehiculului începe să semene cu cea a oamenilor.

Folosind o analogie interesantă, unul dintre speakeri a prezentat Zone architecture în mod diferit. Zone architecture ar putea fi înțeleasă în moduri similare cu cum înțelegem funcțiile oamenilor, unde:

  • senzorii neinteligenți sunt cele cinci simțuri ale omului (a vedea, a mirosi, a auzi, simțul tactil, gustul),
  • computerul vehiculului și ECU-urile parțiale sunt corespondenți ai creierului,
  • ECU-urile de acționare și acționarea neinteligentă sunt sistemul muscular,
  • comunicarea orientată spre servicii, coloana vertebrală de mare viteză și ECU-urile de zonă corespund coloanei vertebrale,
  • iar comunicarea bazată pe semnal / BPO se corelează cu nervii.

Chiar dacă arhitectura Zone este mult mai complexă decât arhitectura convențională E / E, AUTOSAR permite tranziția către acest nivel de complexitate următor.

3. Focus în direcția corectă – direcția pieței auto este clară

În timp ce mobilitatea este încă extrem de dependentă de combustibil, asistăm deja la trecerea treptată către eficiență și electrificare.

Alte obiective cheie ale pieței sunt conectivitatea și digitalizarea – pentru a spori interacțiunea dintre vehicul și mediul său.

În mod similar, autonomous driving și personalizarea sunt, de asemenea, în centrul atenției pentru vehiculele viitorului.

La AROBS, oferim servicii de inginerie bazate pe AUTOSAR clasic și adaptiv deopotrivă. Cu un centru de competență AUTOSAR, ne putem extinde know-how-ul și, prin urmare, putem răspunde rapid pieței și nevoilor partenerilor noștri.

Pentru consultanță, lasă un mesaj!

Citește cele mai noi postări de blog

Urmărește-ne pe social media