AROBS vizează o cifră de afaceri consolidată de 460 de milioane de lei în 2025

buget propus 2025 hero

AROBS încheie 2024 cu o cifră de afaceri de aproximativ 412 milioane de lei și un profit net de 22 milioane de lei

Cluj-Napoca, 31 martie 2025 – AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), companie antreprenorială de tehnologie listată la Bursa de Valori București, vizează în 2025 o cifră de afaceri consolidată de 460 milioane de lei, EBITDA de 73 milioane de lei și un profit net de 37 milioane de lei.  

Bugetul propus pentru 2025 este unul ambițios, care susține strategia noastră de investiții în tehnologie, eficiență operațională și extindere geografică. Una dintre direcțiile prioritare este zona de business development, unde ne concentrăm în mod special pe piața din Statele Unite ale Americii. Avem deja o prezență locală acolo, cu o echipă de vânzări coordonată de un VP of Sales, și mizăm pe această structură pentru a construi relații comerciale solide, cu impact direct în creșterea veniturilor. Obiectivul nostru este ca rezultatele acestor eforturi să se reflecte încă din 2025, atât prin atragerea de clienți noi, cât și prin extinderea colaborărilor existente. De asemenea, Europa rămâne o regiune strategică pentru AROBS, unde continuăm să investim atât în extinderea portofoliului de clienți, cât și în dezvoltarea capacităților noastre comerciale și de livrare. În paralel, continuăm strategia de dezvoltare prin achiziții, iar semnarea tranzacției pentru SVT Electronics la începutul acestei luni marchează un pas important în această direcție. Performanța SVT va fi reflectată în rezultatele Grupului începând cu semestrul al doilea, odată cu finalizarea tranzacției. Anul 2025 reprezintă începutul unui nou ciclu de creștere pentru AROBS, construit pe expertiza acumulată în ultimii ani, dar orientat către internaționalizare, inovare și consolidarea poziției Grupului ca partener tehnologic de primă selecție pentru companiile globale”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS. 

În 2025, precum și în anii ce urmează, AROBS va continua pe direcțiile strategice de extindere, inovație și eficiență operațională astfel încât să își consolideze poziția la nivel de servicii și produse software atât pe plan local, cât și internațional. Eficiența operațională rămâne o componentă esențială a strategiei AROBS în 2025. Prin adoptarea tehnologiilor avansate și optimizarea proceselor interne, Grupul își propune să consolideze capacitatea de livrare a serviciilor și produselor software, dezvoltând totodată o cultură organizațională colaborativă care încurajează transferul de cunoștințe și transmiterea de bune practici între echipele companiilor din cadrul Grupului. 

AROBS își propune să fie un jucător inovator și progresist în ciclul de adoptare a noilor tehnologii, inclusiv în domenii precum machine learning, inteligență artificială, big data și altele. În trendul integrării inteligenței artificiale în procesele de business, AROBS va continua să investească în aceste direcții, recunoscând potențialul acestora de a contribui la eficientizarea exponențială a soluțiilor oferite către clienți. În același timp, investițiile în tehnologie vor fi construite pe optimizarea utilizării resurselor și îmbunătățirea continuă a eficienței operaționale, pentru a asigura competitivitatea într-un mediu economic dinamic și în continuă transformare. 

În elaborarea bugetului pentru 2025, ne-am concentrat pe crearea unui echilibru între investițiile necesare pentru accelerarea creșterii și menținerea unei structuri financiare solide. Astfel, am inclus în estimări investiția in consolidarea echipelor comerciale din piețele internaționale, cu obiectivul clar de a susține ritmul de creștere al Grupului fără a compromite profitabilitatea pe termen mediu. În același timp, am prevăzut resurse pentru dezvoltarea continuă a produselor proprii, componente esențiale pentru scalabilitatea afacerii pe termen mediu. Bugetul pentru anul 2025 reflectă o alocare atentă a capitalului, menită să susțină o creștere solidă într-un context economic volatil, dar plin de oportunități pentru companii agile precum AROBS”, a declarat Bogdan Ciungradi, CFO al AROBS 

De asemenea, AROBS va continua extinderea prezenței internaționale atât prin achiziții strategice, cât și prin birouri de vânzări și centre de livrare în Europa și în SUA. În ceea ce privește activitatea de M&A, AROBS evaluează în mod continuu oportunități care se aliniază cu viziunea de dezvoltare pe termen lung a Grupului. Fondurile atrase în urma majorării de capital social finalizată în iulie 2024, în care fonduri de pensii și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au intrat în acționariatul AROBS, sunt disponibile în conturile Grupului și sunt dedicate susținerii acestei strategii de creștere prin achiziții. 

În 2025, o direcție cu potențial semnificativ de creștere în cadrul Grupului este reprezentată de câștigarea și implementarea de proiecte de digitalizare în sectorul public. Cel mai mare proiect, semnat cu Casa Națională de Pensii Publice în Decembrie 2024, se va derula în principal în anul 2025. Proiectele de digitalizare din pipeline au un potențial ridicat de dezvoltare. Se estimează că pentru proiectele ofertate de AROBS Systems rezultatele licitațiilor vor fi anunțate în prima jumătate a anului 2025, cu posibilitatea de extindere și consolidare a prezenței Grupului în zona serviciilor dedicate sectorului public. 

În 2024, AROBS a înregistrat o cifră de afaceri 415 milioane de lei la nivel consolidat, EBITDA de 60 milioane de lei și un profit net de 21 milioane de lei. 

Despre AROBS Transilvania Software 

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.100 de specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical-, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation. 

Mai multe despre grupul AROBS: www.arobs.com și www.arobsgrup.ro .    

 

Urmărește-ne pe social media

AROBS Polska selectată de ESA să dezvolte un sistem de securizare a comunicațiilor prin satelit cu algoritmi post-cuantici

AROBS Polska selectată de ESA să dezvolte un sistem de securizare a comunicațiilor prin satelit cu algoritmi post-cuantici

AROBS Polska selectată de ESA să dezvolte un sistem de securizare a comunicațiilor prin satelit cu algoritmi post-cuantici

Cluj-Napoca, 13 martie 2025 – AROBS Polska, parte a grupului AROBS, companie antreprenorială de tehnologie listată la Bursa de Valori București a fost selectată de Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru a dezvolta și implementa proiectul Post-Quantum Cryptography Algorithms for Satellite Telecommunication Applications (PQC ASTrAL). Acest proiect, desfășurat în cadrul programului ESA Advanced Research in Telecommunications Systems (ARTES) – Space Systems for Safety and Security (4S), din divizia Connectivity and Secure Communications a ESA, vizează dezvoltarea unui sistem de management criptografic pentru sateliți, bazat pe algoritmi post-cuantici, asigurând astfel protecția comunicațiilor împotriva amenințărilor emergente asociate computerelor cuantice.

Suntem încântați că AROBS Polska a fost selectată pentru un nou proiect ESA. Evoluțiile rapide în domeniul calculului cuantic reprezintă o provocare majoră pentru securitatea cibernetică, întrucât sistemele tradiționale de criptare devin vulnerabile în fața puterii de calcul excepționale a viitoarelor computere cuantice. Compromiterea cheilor criptografice poate avea consecințe grave, de la interceptarea neautorizată a comunicațiilor până la preluarea controlului asupra dispozitivelor. În acest context, soluția dezvoltată în cadrul proiectului PQC-ASTrAL de către AROBS Polska reprezintă un răspuns necesar la o amenințare reală, contribuind la securitatea comunicațiilor prin satelit pe termen lung”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Progresele în domeniul calculului cuantic ridică provocări semnificative pentru securitatea cibernetică, având potențialul de a compromite algoritmii criptografici tradiționali. Pentru a contracara acest risc, PQC-ASTrAL își propune să implementeze un sistem criptografic rezistent la atacurile cuantice, permițând sateliților să efectueze operațiuni de autentificare, semnătură digitală și criptare într-un mod sigur și sustenabil pe termen lung.

În cadrul proiectului, AROBS Polska este contractorul principal și are responsabilitatea dezvoltării hardware-ului și firmware-ului ce găzduiește nucleul IP criptografic, precum și a software-ului asociat. Compania ResQuant, specializată în soluții de criptografie implementată hardware, este subcontractor în cadrul proiectului și este responsabilă de aspectele criptografice.

Securizarea comunicațiilor prin satelit este o provocare complexă, mai ales pentru dispozitivele care operează pe termen lung și au acces fizic limitat. Actualizarea software-ului, a certificatelor criptografice și a mecanismelor de negociere a cheilor sunt procese critice pentru menținerea securității, însă vulnerabilitățile sistemelor actuale permit atacuri prin falsificarea semnăturilor digitale sau compromiterea cheilor criptografice. În contextul progreselor rapide ale calculatoarelor cuantice, standardele criptografice tradiționale nu mai oferă garanția unei protecții de durată. Datorită algoritmilor post-cuantici și implementării hardware a mecanismelor de securizare, prin PQC-ASTrAL se vor reduce semnificativ aceste riscuri, separând procesarea criptografică de sistemele principale și diminuând vulnerabilitățile la atacurile cibernetice. Această abordare asigură un nivel ridicat de securitate pentru comunicațiile prin satelit, anticipând nevoile industriei pentru anii următori”, a adăugat Michał Szwajewski, CEO al AROBS Polska.

Sistemul dezvoltat va permite generarea și gestionarea cheilor criptografice atât pe sateliți, cât și la stațiile de control ale misiunii criptarea și autentificarea datelor, autentificarea securizată și verificarea cheilor utilizând metode post-cuantice standardizate în august 2024 de către NIST din SUA, precum și distribuția și validarea pachetelor de software destinate sateliților. Soluția este proiectată pentru a respecta standardele internaționale de securitate și va fi compatibilă cu SpaceWire și Space Fibre, două protocoale de comunicație aerospațială de mare viteză care facilitează transferul de date între sistemele de bord ale sateliților și alte nave spațiale.

Agențiile Naționale de Securitate din Europa solicită tranziția infrastructurii critice către criptografia post-cuantică. ESA este onorată să colaboreze cu AROBS Polska pentru a dezvolta un sistem criptografic eficient împotriva amenințărilor cuantice. Acesta va proteja infrastructura de comunicații prin satelit de riscurile emergente, ceea ce va permite Europei să valorifice în siguranță progresele în calculul cuantic și să se apere împotriva atacurilor asociate”, a declarat Laurent Jaffart, Director Connectivity and Secure Communications în cadrul ESA.

AROBS Polska, cu sediul în Gdansk, este specializată în dezvoltarea de tehnologii avansate pentru comunicații cuantice și optice, procesarea și stocarea datelor, precum și controlul mecanismelor și instrumentelor prin satelit. Compania are o experiență vastă în dezvoltarea de soluții pentru ESA și alte organizații din domeniul aerospațial, contribuind activ la proiecte inovatoare pentru securizarea comunicațiilor în spațiu.

###

Despre AROBS Polska

AROBS Polska este o companie poloneză specializată în dezvoltarea de produse și tehnologii pentru comunicații cuantice și optice, stocarea și procesarea datelor, precum și controlul mecanismelor și instrumentelor de satelit. Compania dezvoltă tehnologii și produse pentru Agenția Spațială Europeană (ESA) și sectorul comercial spațial. De-a lungul anilor, compania a fost implicată în numeroase proiecte din sectorul aerospațial european, inclusiv cu reprezentanți ai pieței New Space.

Mai multe detalii despre AROBS Polska: https://arobs.pl/

Despre AROBS Transilvania Software

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.300 de specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical-, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation.

Mai multe despre grupul AROBS: www.arobs.com și www.arobsgrup.ro .   

Despre programul Space Systems for Safety and Security (4S) al ESA

Agenția Spațială Europeană (ESA) reprezintă poarta de acces a Europei către spațiu, coordonând resursele financiare și intelectuale ale statelor membre pentru desfășurarea de programe și activități spațiale. Parte a inițiativei Advanced Research in Telecommunications Systems (ARTES), programul strategic Space Systems for Safety and Security (4S) dezvoltă sisteme inovatoare de comunicații prin satelit securizate, integrându-le, acolo unde este relevant, cu rețelele terestre.

Aceste sisteme sunt concepute pentru a îmbunătăți siguranța, reziliența și securitatea infrastructurilor și aplicațiilor critice, inclusiv transportul terestru, aerian și maritim. De asemenea, ele sprijină operațiuni guvernamentale, precum controlul frontierelor și aplicarea legii.

Inițiativa 4S are ca obiectiv susținerea instituțiilor europene și naționale în dezvoltarea unor soluții de comunicații prin satelit adaptate nevoilor acestora, consolidând totodată poziția Europei în piața globală a comunicațiilor securizate. Prin stimularea creșterii în acest domeniu, programul contribuie la crearea unei societăți mai sigure și mai reziliente, atât în Europa, cât și la nivel global.

Mai multe informații: https://connectivity.esa.int/space-systems-safety-and-security-4s

Urmărește-ne pe social media

AROBS preia SVT Electronics și accelerează semnificativ dezvoltarea platformei digitale TrackGPS

AROBS preia SVT Electronics și accelerează semnificativ dezvoltarea platformei digitale TrackGPS_ro

AROBS preia SVT Electronics și accelerează semnificativ dezvoltarea platformei digitale TrackGPS

Cluj-Napoca, 11 martie 2025 – AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), companie antreprenorială de tehnologie listată la Bursa de Valori București, anunță preluarea integrală a SVT Electronics, o companie românească specializată în dezvoltarea de soluții complete de management și analiză a datelor tahograf. 

Într-o lume în care mobilitatea și eficiența sunt esențiale, integrarea SVT Electronics în Grupul AROBS ne permite să ne extindem oferta de soluții inovatoare complexe pentru management de flotă, transport și logistică. Această achiziție marchează un nou pas în direcția noastră strategică de a investi în soluții tehnologice avansate, cu scopul de a ne accelera creșterea pe piața de telematics în Europa. Credem că expertiza SVT Electronics în dezvoltarea de echipamente de colectare a datelor tahograf, precum și platforma lor digitală de analiză a acestora, vor aduce valoare semnificativă ecosistemului AROBS. Prin această tranzacție, ne reafirmăm angajamentul de a investi în soluții tehnologice de impact, adaptate cerințelor unei piețe de monitorizare și management de flotă în continuă evoluție și să continuăm să sprijinim digitalizarea și eficientizarea flotelor care deservesc industriile de transport și logistică. Apreciem încrederea echipei SVT Electronics de a ni se alătura și suntem încântați să lucrăm împreună pentru a valorifica oportunitățile pe care această colaborare le creează, construind pe experiența și cunoștințele lor pentru a aduce valoare adăugată celor peste 11.000 clienți din portofoliul AROBS Grup”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS. 

Fondată în 2006 de cinci antreprenori români, SVT Electronics numără astăzi peste 20 de specialiști care dezvoltă și produc soluții electronice avansate utilizate în industria transporturilor. Compania furnizează soluții integrate pentru gestionarea datelor tahografului digital, esențiale pentru companiile active în sectoarele de transport și logistică. Pe lângă soluțiile pentru gestionarea datelor tahograf, compania furnizează soluții telematice pentru monitorizarea flotelor. Portofoliul său include Tacho2Safe și Tacho5Safe, dispozitive pentru descărcarea manuală a datelor din tahograf, TachoSafe Remote Download (RDU) pentru descărcarea automată la distanță a datelor, precum și TachoSafe Web, o platformă digitala pentru analiza datelor tahograf, raportare și conformitate cu legislația europeană. Până în prezent, pe piață au fost introduse peste 120.000 de dispozitive de descărcare manuală și offline TachoSafe, precum și mai mult de 19.000 de dispozitive de descărcare de la distanță care împreună cu platforma TachoSafe Web, bazată pe tehnologia SAAS, gestionează lunar datele a peste 19.000 de vehicule și 23.000 de carduri de șofer.  

În ultimii 18 ani, printr-o evoluție constantă și bine direcționată, am reușit să dezvoltăm TachoSafe într-un brand recunoscut pe piața europeană. Compania noastră a lansat pe piață produse dezvoltate intern, pe care le-am îmbunătățit continuu în funcție de cerințele pieței. Acestor produse li s-au alăturat, în timp, și soluțiile noastre SaaS. Alăturarea noastră grupului AROBS deschide noi perspective pentru produsele și serviciile noastre, oferind clienților acces la soluții integrate în domeniul transportului și logisticii. SVT Electronics a fost mereu deschisă către schimbare, adoptarea noilor tehnologii, soluțiile inovatoare și pașii îndrăzneți în dezvoltare. Privim această tranzacție ca pe un nou pas strategic, care ne permite să răspundem mai bine cerințelor în continuă schimbare ale pieței și să oferim o valoare adăugată mai mare clienților noștri, prin expertiza și resursele combinate ale ambelor companii. Conectarea cunoștințelor și experienței noastre cu cele ale specialiștilor AROBS, precum și extinderea piețelor noastre comune, ne permite să generăm și să valorificăm sinergii multiple. Ca o companie inovatoare, dedicată dezvoltării, credem în schimbare și în faptul că împreună suntem mai puternici și putem face față mai ușor provocărilor viitorului”, a declarat Tibor Sajgó, CEO al SVT Electronics. 

Produsele SVT Electronics sunt utilizate pe scară largă în Europa, cu o rețea de distribuție care acoperă 80% din țările din UE, dar și pe alte piețe non-UE, oferind o interfață intuitivă și funcționalități avansate pentru monitorizarea timpilor de condus și odihnă, asigurarea conformității cu legislația și optimizarea managementului flotelor, alinierea la cerințele EU Mobility Package. Într-un context legislativ în continuă evoluție, care va impune inclusiv la obligativitatea echipării vehiculelor utilitare ușoare cu tahografe începând de anul viitor, SVT Electronics alături TrackGPS va oferi soluții complete pentru operatorii de transport care doresc să se adapteze noilor cerințe de conformitate și eficiență operațională. 

Parteneriatul cu SVT Electronics aduce beneficii suplimentare clienților noștri prin adăugarea de servicii esențiale pentru colectarea și interpretarea datelor tahograf, extinderea rețelei de service-uri partenere la nivel european și consolidarea competențelor în domeniul designului și producției de echipamente și senzori dedicați industriei IoT. Integrarea soluțiilor SVT, alături de cele mai recente dezvoltări în domeniul e-Transport, Rutare și Optimizare și serviciile automate de plată a taxelor de drum, face parte din strategia TrackGPS de a oferi managerilor de transport de mărfuri intern și internațional soluții de încredere pentru asigurarea conformității cu legislația în vigoare atât la nivel local, cât și la nivel european”, a declarat Ovidiu Bojan, director executiv, linia de business produse software, Management de Flotă. 

În anul 2024, suita TachoSafe a generat venituri în valoare de aproximativ 11 milioane de lei și un profit net de 4,5 milioane de lei. Managementul SVT Electronics va continua să fie asigurat de echipa actuală, garantând astfel o tranziție lină și continuitatea serviciilor oferite. Rezultatele financiare ale SVT Electronics vor fi incluse în situațiile financiare consolidate ale AROBS odată cu finalizarea tranzacției, care este supusă îndeplinirii anumitor condiții și aprobării de către autoritățile de reglementare. Produsele Optimoo, SVTech și TSense, deținute anterior de SVT Electronics, nu vor face obiectul tranzacției și vor fi transferate către entități distincte până la data finalizării acesteia, urmând să fie gestionate independent.  

Prin achiziționarea SVT Electronics, AROBS își consolidează poziția pe piața soluțiilor digitale dedicate managementului transportului si logisticii, accesând noi segmente de piață, crescând amprenta geografică în Europa și extinzându-și portofoliul de produse și servicii. AROBS este lider de piață în domeniul serviciilor de monitorizare si management de flotă în România și unul din jucătorii de top din Europa Centrală și de Est. Serviciile sale sunt furnizate prin intermediul platformei digitale TrackGPS; astfel, în prezent, Divizia Telematics are peste 11.000 clienți atât în Europa Centrală și de Est, cât și în Asia, pe care îi sprijină în eficientizarea operațiunilor și a consumului de carburant pentru peste 130.000 vehicule.  

Aceasta este prima tranzacție efectuată de AROBS după majorarea de capital finalizată în iulie 2024, prin care grupul a atras 28,7 milioane de euro pentru a susține strategia de creștere prin achiziții și expansiune internațională. În ceea ce privește achizițiile făcute pentru dezvoltarea diviziei de Telematics, este a 5-a realizată în perioada 2018-2025, după SasFleet România (2018), Skyshield Ungaria (2018), CDS GPS România și AROBS TrackGPS Moldova în 2023. 

Din partea AROBS, tranzacția a fost facilitată de casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) în calitate de consilier juridic și de TS Partners pentru due diligence financiar. Din partea SVT Electronics, tranzacția a fost facilitată de casa de avocatură Rădulescu & Mușoi. 

Despre AROBS Transilvania Software 

AROBS Transilvania Software furnizează servicii și soluții software în diverse industrii, cu aproximativ 70 de parteneri din cadrul diviziei Software Services prezenți în Europa și America. Peste 11.000 de clienți din Europa și Asia folosesc produsele software ale companiei. AROBS este prezentă în 11 locații din România și nouă din străinătate, iar peste 1.100 de specialiști ai companiei construiesc soluțiile viitorului în embedded – Automotive, Aerospațial, Maritim, Medical-, precum și Travel Technology, IoT, Clinical Trials, Fintech, Enterprise Solutions, Cybersecurity și Intelligent Automation. 

Mai multe despre grupul AROBS: www.arobs.com și www.arobsgrup.ro .    

Despre SVT Electronics 

SVT Electronics este un producător român de dispozitive electronice și soluții software pentru industria transporturilor și logisticii, cu un portofoliu diversificat care acoperă gestionarea și analiza datelor tahografic și soluții telematice pentru monitorizarea flotelor. 

Produsele SVT Electronics includ Tacho2Safe și Tacho5Safe pentru descărcarea manuală a datelor tahografului digital, TachoSafe Remote Download (RDU) pentru descărcarea automata la distanță, TachoSafe Web, o platformă SaaS pentru analiza și raportarea datelor tahografice. Mai multe informații sunt disponibile pe www.svt.ro și www.tachosafe.ro.   

Urmărește-ne pe social media